
Postura noastră: cum este ea posibilă?
Într-o paradigmă socială care nu facilitează postura, un surprinzător efect de bumerang aduce adeseori acest concept în discuție. Adică, dacă ne mutăm de pe scaunul de la birou, pe scaunul din mașină și apoi încheiem ziua relaxându-ne pe canapea, este firesc ca și postura noastră să aibă de suferit.
În acest punct, intervine un discurs tipic care cere imperativ „corectarea” posturii. Iar remediile abundă, în toată gama de prețuri, de la „corset pentru corectarea coloanei”, la coliere pandativ smart care îți transmit un reproș în forma unei discrete vibrații atunci când începi să te cocoșezi în fața monitorului.

Arta Deplasării: De la Mersul Corect la Răbdarea Melcului
Mersul este o activitate esențială a vieții, dar puțini oameni îi acordă atenția cuvenită. Deplasarea corectă nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate, echilibru și eficiență. O postură adecvată, un pas bine controlat și o distribuție corectă a greutății corpului pot face diferența dintre un mers lejer și unul greoi, între o mișcare firească și una care obosește inutil.

Importanța posturii pentru sănătatea spatelui
Postura corectă nu doar că te faci să arăți bine și îți susține starea genereală de sănătate, dar te poate ajuta și să îți păstrezi spatele sănătos.
Spatele este o structură extrem de complexă atât din punct de vedere muscular cât și osos. Statul pe scaun pentru ore în șir, sau dimpotrivă, în picioare, poate afecta această structură, de la vasele de sânge și nervi, până la articulații, discuri intervertebrale și mușchi.

Postura corectă, cheia pentru un corp sănătos și echilibrat
Postura corectă, cheia pentru un corp sănătos și echilibrat Cu toții ne dorim un corp sănătos și ne dorim să avem parte de cât mai

Efectele posturii incorecte asupra sănătății tale
Dacă în secolul XVI, conceptul de postură a apărut prin asociere cu antrenamentul militar, în următoarele două secole, postura, – în forma ei „corectă”, desigur – a ajuns să semnifice sănătate, forță și frumusețe.

Cum îți poți îmbunătăți postura în fiecare zi
Pentru a putea vorbi despre îmbunătățirea posturii ca exercițiu, trebuie, desigur să lămurim ce este o postură optimă. simplu și la obiect, aceasta este o postură care nu produce dureri. Cum arată aceasta?
Atunci când stăm în picioare, greutatea este plasată cât mai egal pe cele două picioare. Centrul de masă al corpului nu „alunecă” nici spre în față și nici în stânga sau în dreapta. Ca rezultat, trunchiul nu este comprimat, iar mușchii spatelului și ai gâtului lucrează pentru a produce alungire.